Zdrowo, zielono, słonecznie – lato trwaj!

Ekologia w modzie, lato w pełni – więc apetyt na zdrowie rośnie. Nasza własna bio uprawa warzyw jest w centrum naszego dnia powszedniego. Wszelkie warzywa, które goszczą w naszym czarodziejskim ogródku i są głównym składnikiem naszego menu, pochodzą z uprawy ekologicznej. Dmuchamy na nie, chuchamy…, doglądamy i podlewamy.Wiadomo bowiem, że produkty rolnictwa ekologicznego są najzdrowsze.

Cieszymy się zatem, że mamy możliwość wyhodowania własnych warzyw, które służą nam w sezonie letnim, późnojesiennym, a nawet zimowym. Możemy mieć pewność, że wszystkie przetwory, które sami przygotowujemy nie zawierają sztucznych barwników, substancji smakowych oraz nie są modyfikowane genetycznie. Wszystko to wymaga dużo pracy i pełnego zaangażowania.

Rzecz jasna – my się pracy nie boimy i na ogródek chętnie chodzimy! Dodatkowo cenna jest świadomość, że sprzyjamy nie tylko swojemu zdrowiu, ale że spożywane przez nas pyszności wypielęgnowaliśmy w zgodzie z naturalnym środowiskiem, nie naruszając jego równowagi.

 

Joanna Strychalska – Instruktor ds. kulturalno-oświatowych ŚDS

 

IMG_7794

IMG_7698

IMGP6907

IMG_7718

IMG_7716

IMG_7720

IMG_7721

IMG_7722

IMG_7729

IMG_7740

IMG_7742

IMG_7746

IMG_7750

IMG_7752

IMG_7755

IMG_7756

IMGP7020

IMG_7759

IMG_7761

IMG_7763

IMG_7744

IMG_7764

IMG_7767

IMG_7772

IMG_7788

IMG_3421

IMG_7780

IMG_7776

IMG_7782

IMG_7934

IMG_3381

IMG_7768

IMG_7787

IMG_7758

IMG_7789

IMG_7748

IMG_7792

IMG_7717

IMG_7800

IMG_7703

IMG_7711

IMG_7704\

IMG_7795