Post nie tylko kulinarny ;)

 

Zdrowe pesto dobre na każdą pogodę roku!

Nie wiele potrzebujemy, by wyczarować pyszny obiad. Najważniejsze składniki sami wyhodowaliśmy – jesteśmy z tego dumni.

Garść aromatycznych listeczków bazylii, dwa pęczki świeżej natki pietruszki, ćwierć filiżanki ziaren nieprażonego słonecznika i więcej do szczęścia nam nie trzeba.

Dodajemy szczyptę przypraw, łyżeczkę oleju, ząbek czosnku, opcjonalnie cukinkę i dużo miłości, bo…

KOCHAMY jeść!

Na treningach kulinarnych przygotowujemy różnego rodzaju posiłki. Pieczemy, gotujemy, robimy przetwory.

Nasza spiżarnia pęka w szwach, ale…

to temat na następnego posta.

 

Katarzyna Płuciennik – Pedagog ŚDS

 

DSC_1138

IMG_4279

IMG_4275

IMG_4277

IMG_4278

 

IMG_4273

IMG_4295

IMG_4296

IMG_4304

IMG_4275

DSC_1130